تبلیغات
..... مهندسان ایرانی .....

..... مهندسان ایرانی .....
واردات و توزیع نهاده های کشاورزی ( کود - سم - بذر - سمپاش ) 

آلوئه ورا


مقدمه:

آلوئه ورا متعلق به خانواده سوسن است و عمدتا بخاطر برگهای گوشتی کلفت خود کشت می شود که از آنها شیره  چسبناک زرد رنگ یا عصاره زرد رنگ  و شیره آن که یک مایع تند زردرنگ بین پوسته برگ و ژل قرار دارد،بدست می آید، و می تواند بعنوان یک ملین و ضد یبوست یا مسهل عمل کند.اگر بطور صحیح فرآوری نشود ، تبدیل به ماده سمی خواهد شد. تقریبا 150 گونه آلوئه ورا وجود دارد و این گونه ها متعلق به گیاهان گوشتی تعلق دارند که مسابه همه سوسن ها و پیازها هستند.در هندوستان،آلوئه ورا معرف kumara (خدای زندگی) در سیستم معالجه سنتی هند (ayurvedic) است که بطور عامه پسندی برای درمان چشم درد، خراش ها و زخمها بکارمی رفته است.

مبداء:

کشورهای افریقایی

انتشار:

آلوئه بطور وسیعی در جنوب تگزاس،امریکا،مکزیک،هند،امریکای جنوبی،امریکای مرکزی، استرالیا و افریقا می روید.

نامگذاری های معمول:

گیاه شگفت انگیز،گیاه شفابخش، گیاه ابدیت، سرچشمه جوانی

واریته های معمول:

1.                             Aloe Barbadensis Miller

 

2.                             Aloe Saponaria

3.                             Aloe Chinensis

4.                             Aloe Variegata

5.                             Aloe Forex

6.                             Aloe Lalifolia

7.                             Curacao Aloe

www.agronomic.mihanblog.com

 

عامه پسندترین آلوئه ، Aloe Barbadensis Miller

آب و هوا:

آلوئه در مناطق استوایی گرم می روید و در دماهای یخ زدگی،زنده نمی ماند.

فرآیند کشت و کار:

خاک

آلوئه در هر نوع خاکی،  قابل کشت است و خاک شنی لوم بهترین بستر کشت برای آن می باشد.

تکثیر:

آلوئه ورا ،عموما توسط پاجوشهای خود قابل تکثیر است که با بیرون آوردن آنها از خاک،بدون آسیب وارد شدن به گیاه اصلی، و کاشت آن در زمین اصلی صورت می گیرد.آلوئه از طریق قطع ریزوم ها بوسیله خروج ریزوم ها ،پس از برداشت محصول، و برش آنها بطول 6-5 سانتیمتر با حداقل 3-2 گره در آنها هم قابل تکثیر است.پس از آن،آنها در بستر آماده شده شنی و یا در گلدان،ریشه خواهند داد. گیاه پس از ظهور اولین جوانه ها،آماده نشا  خواهد بود.فرآیند کشت و کار آلوئه ورا شامل موارد زیر است:

·        زمین با دقت آماده شود و عاری از علف هرز باشد.خاک بهتر است که اندکی اسیدی باشد.باید هر سال مکمل کودی در فرم نیترات آمونیوم به خاک اضافه شود.

·        بوته ها باید به فاصله 80-75 سانتیمتر بین بوته ها و همین مقدار بین دو ردیف کشت شود. در این صورت بیش از 5000 بوته در هر آیکر کشت خواهد شد. هر نشا کاشته شده 30-20سانتیمتری در طی 24-18 ماه کاملا بالغ خواهد شد.

·        بوته ها،در طی یک سال،گل خواهند داد که دارای رنگ زرد روشن  هستند.برگها دارای 30 تا 60 سانتیمتر بلندی هستند و طوری قطع می شوند که به گیاه آسیبی وارد نشود،که در این صورت چندین سال عمر خواهد کرد.

·        محصول ،جهار بار در سال قابل برداشت است. از قرار برداشت سه برگ از هر گیاه ،حدود 12 برگ از هر گیاه در هر سال برداشت می شود.بطور متوسط، محصول برداشت شده در هر سال از یک ایکر حدود 60000 کیلوگرم(150000 کیلوگرم یا 150 تن در هکتار)برداشت خواهد شد.

·        برگهای بریده شده از حاشیه گیاه،باید بلافاصله در یک تشتک v شکل چوبی به طول 120 سانتیمتر و عمق 30-20 سانتیمتر ار سمت پایین قرار داده شود.

·        تشتک چوبی در یک سطح سیب دار تند قرار دارد،بطوری که شیره، که با سرعت از برگها می چکد،جاری شود و از سوراخ سمت پایین تشتک بدرون مخزنی که در زیر تشتک قرار گرفته ،تخلیه شوند.

·        حدود 15 دقیقه طول می کشد که برگها به اندازه کافی بریده شوند تا تشتک پر شود.تشتکها بطوری توزیع می شوند که به اندازه کافی در دسترس برداشت کنندگان باشند. 

·        برگها را نه دم می کنند و نه آنها را می جوشانند و پس از اتمام عملیات گرفتن عصاره ،هیچ استفاده ای دیگری  بجز تهیه کود از آنها نمی شود.وقتی که مخازن شیره،پر شدند،بدرون یک چلیک ریخته می شوند و آماده تبخیر می گردند.این امر ممکن است بلافاصله انجام شود و یا اینکه برای چند هفته و یا چند ماه به تاخیر بیفتد.

·        تبخیر به تدریج در یک مخزن مسی  انجام می شود .در پایین یک ملاقه(چمچه) بزرگ قرار دارد که ناخالصی ها در آن ته نشین می شود،هر چند وقت یکبار و به نسبت پیش رفتن تبخیر،برداشته می شوند.

·        همینکه غلظت به حد مناسب خود رسید،که صرفا توسط تشخیص کارگر و بر اساس تجربه او می باشد،شیره غلیظ شده،بدرون کدوهای بزرگ و یا صندوق هایی تخلیه می شود و اجازه سفت شدن به آنها داده می شود.

برگها:

1.     برگهای ضخیم آلوئه ورا حاوی آب هستند که گیاه را در دوران خشکی حفظ می کند.

2.     این برگها ظرفیت بالایی رادر نگهداری آب دارا هستند.

3.     زمانی که یک برگ قطع می شود،یک شیره زرد نارنجی رنگ از انتهای بریده شده آن خارج می شود، خواص ضد یبوستی بالایی را دارا می باشد. وقتی که پوست سبزرنگ یک برگ،برداشته می شود،یک ماده چسبناک ظاهرمی شود که جاوی فیبر،آب و اجزایی است که آب را در خود نگه می دارند. این اجزا ،ژل را به ارمغان می آورند که از قرون گذشته شناخته شده است.در بین موارد استفاده از ژل، شتاب بخشی در درمان زخمها،استفاده در سوختگیهای پوست،مرطوب کردن پوست خشک،و کاربرد درونی آن برای درمان زخمهای گوارشی یا آماس معده وجود دارد.

تقاضا:

آلوئه ورا جزو معدود گیاهان دارویی است که به کمک خواص گسترده دارویی ،تغذیه ای و دیگر کاربردها،از سهم بازار بزرگی در سراسر دنیا برخوردار است.بازارهای عمده برای آلوئه ورا و عصاره های آن،کشورهای امریکا،استرالیا و کشورهای اروپایی هستند. با وجود شرایط آب و هوایی مساعد برای کشت و کار آلوئه ورا،ما(هندوستان) نتوانسته ایم از پتانسیل بالای این گیاه دارویی شگفت استفاده کنیم.دلایل این امر ساده هستند: کمی کشت و کار و آگاهی کم از چگونگی فرآوری.

تقاضای رشد یابنده نمایی در بازار بین المللی برای آلوئه ورا،آن را تبدیل به بهترین فرصت تجاری در بین انواع گیاهان دارویی کرده است.همچنین،هندوستان در بین چند کشور معدود قرار گرفته که دارای استعداد منحصر به فرد جغرافیایی  لازم برای کشت و کار آلوئه ورا  و دیگر گیاهان دارویی با پتانسیل بالا  است.هنوز، کشور کل پتانسیل بالای چنین گیاهانی را درک نکرده و بدست نیاورده است.

نكات ضروری:

1.      اندازه بیش از حد مجاز آلوئه ،سبب اسهال و آسیب به کلیه می شود.

2.     تمام افرادی که دارای بیماری صفراوی،مصرف دارو برای تنظیم ضربان قلب،قرص های ادرارآور،digoxin را دارند،نباید آلوئه مصرف کنند.

3.     کسانی که دارای اختلال روده ای،حامله،مادران شیرده،کودکان زیر 12 سال نباید از آلوئه /شیرابه آلوئه استفاده کنند.

 

.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

با سلام
علم را با خود به این دنیا نیاوردم و با خود نیز به گور نخواهم برد. علم را آموخته ایم تا به دیگران آموزش دهیم تا نسل به نسل بچرخد و تکمیل شود .
ما را در این امر همراهی کنید

مهندس علی جعفری
كارشناس ارشد كشاورزی
Telegeram.me/agronomic
09123882737
نظر سنجی
نظرتان در مورد وبلاگ و مطالب موجود چیست؟




صفحات جانبی
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب