تبلیغات
..... مهندسان ایرانی .....

..... مهندسان ایرانی .....
واردات و توزیع نهاده های کشاورزی ( کود - سم - بذر - سمپاش ) 

سوختگی گردو (لکه سیاه گردو، پوسیدگی مغز گردو)

این بیماری به تمام قسمت های هوایی از جمله سنبله های نر ، میوه ، سرشاخه ، برگ و جوانه حمله می کند.
آلودگی سنبله ها بلافاصله پس از خروج آنها صورت می گیرد.
علائم بیماری را با طویل شدن آنها می توانیم ببینیم ، گلها در هر قسمت از سنبله ممکن است سیاه و پژمرده شوند.
آلودگی میوه:
از هر موقع که میوه تشکیل می شود تا برداشت ، آلودگی انجام می شود.علائم بصورت ایجاد نقاط سیاه رنگ بخصوص در ناحیه گلگاه دیده می شود گاهی اینها به هم متصل شده و لکه بزرگ سیاه رنگ و کمی فرورفته را ایجاد می کنند.
اگربه اینها فشار وارد کنید ترشحات باکتری از آنها خارج می شود.
گاهی وقت ها این لکه ها به داخل میوه نفوذ می کنند و مغز گردو را سیاه می کنند.
آلودگی سرشاخه ها:
زخم های سیاه رنگ در اینها هم تشکیل می شود که باعث خشک شده سر شاخه ها می شود.
آلودگی برگ:
لکه هایی به رنگ قهوه ای تیره با حاشیه سبز مایل به زرد اغلب روی برگها تشکیل می شود ، اندازه این لکه ها چند میلی متر می باشد و گاهی به هم متصل می شوند و لکه های بزرگتری را تشکیل می دهند.
زمستان گذرانی:
زمستان گذرانی این بیماری در زخم های روی شاخه ها ، درون جوانه های آلوده ، درون میوه های آلوده که روی درخت باقی می مانند و همچنین در آلودگی سنبلههای در حال خواب.(جوانه ها و سنبله های در حال خواب مهمترین وسیله زمستان گذرانی باکتری هست).
مبارزه:
استفاده از باکتری کش برای این بیماری زیاد موفق آمیز نبوده و باید راههای دیگری در پیش گرفته شود.

 

علائم بیماری :
علائم در روی برگ .میوه. گل اذین شاخه ها و جوانه ها ظاهر می شود
ابتدا لکه های کوچک ظاهر می شوند سپس توسعه می یابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه دار و رنگ آن سیاه می گردد
مغز گردو در اثر آلودگی سیاه چروکیده و لزج می شود

عامل بیماری:
باکتری Xanthomonas juglandis
باکتری گرم منفی و میله ای شکل و دارای یک تاژک در یک قطب است
کلنی در محیط کشت مصنوعی به رنگ زرد تشکیل می شود

زیست شناسی:
زمستان را در روی برگ و میوه آلوده در خاک ویا در روی درخت در داخل جوانه ها سپری میکند
در بهار از طریق باران و حشرات بر روی برگ ها .گل ها .میوه های جوان گردو انتقال یافته سبب آلودگی می شود
مناسب ترین درجه حرارت برای رشد باکتری ها بین 30-40درجه سانتیگراد می باشد
کنترل:
استفاده از سموم مسی در دو مرحله:


قبل از باز شدن جوانه ها با کوپر وایت به نسبت 4 در هزار

پس از مرحله گلدهی به نسبت 3 در هزار

 

عواملی مانند بیماری بلایت گردو ، عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی ، عوامل محیطی ( تاثیر دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ، تغذیه و کوددهی ، زمان برداشت و روش برداشت ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری آن می توانند بر روی کیفیت مغز گردو تاثیر گذار باشند. معمولا در ارقام زودرس چون فرآیند رسیدن میوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تیره تر شده و از کیفیت آنها کاسته  می شود پس با شناسائی ارقام دیررس و مرغوب وپرورش این ارقام می توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود. تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد . برای دستیابی به گردوهایی با مغز پر و میزان چربی بالا ، درجه حرارت های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چندین هفته قبل از برداشت ضروری می باشد . تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانیزه و انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد

.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

با سلام
علم را با خود به این دنیا نیاوردم و با خود نیز به گور نخواهم برد. علم را آموخته ایم تا به دیگران آموزش دهیم تا نسل به نسل بچرخد و تکمیل شود .
ما را در این امر همراهی کنید

مهندس علی جعفری
كارشناس ارشد كشاورزی
Telegeram.me/agronomic
09123882737
نظر سنجی
نظرتان در مورد وبلاگ و مطالب موجود چیست؟




صفحات جانبی
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب