تبلیغات
..... مهندسان ایرانی .....

..... مهندسان ایرانی .....
واردات و توزیع نهاده های کشاورزی ( کود - سم - بذر - سمپاش ) 

بیماری پوسیدگی مغز گردو

 

بیماری باکتریایی پوسیدگی مغز گردو ابتدا در سال 1922 از استرالیا گزارش گردید. این بیماری تا کنون از بسیاری از ممالک جهان من جمله اروپا و آمریکا گزارش شده است. امانی در سال 1356 با مطالعه روی این بیماری و بیماریزایی عامل آن، بیماری پوسیدگی مغز گردو را که عامل آن باکتری Xanthomonas juglandis است از ایران گزارش نمود. این بیماری تاکنون از حومه تاکستان ، قزوین و تفرش گزارش گردیده است. احتمال می رود بیماری در گیلان و مازندران نیز شیوع داشته باشد.

بیماری باکتریایی پوسیدگی مغز گردو ابتدا در سال 1922 از استرالیا گزارش گردید. این بیماری تا کنون از بسیاری از ممالک جهان من جمله اروپا و آمریکا گزارش شده است. امانی در سال 1356 با مطالعه روی این بیماری و بیماریزایی عامل آن، بیماری پوسیدگی مغز گردو را که عامل آن باکتری Xanthomonas juglandis است از ایران گزارش نمود. این بیماری تاکنون از حومه تاکستان ، قزوین و تفرش گزارش گردیده است. احتمال می رود بیماری در گیلان و مازندران نیز شیوع داشته باشد.

علائم بیماری :

علائم بیماری در روی برگ، گل آذین، میوه، شاخه و جوانه ها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکه های کوچک در روی برگها آشکار می شود، لکه ها بتدریج توسعه می یابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه دار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی در روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه می یابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف برمی دارد. در صورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یاقته، تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. مغز گردو در اثر آلودگی سیاه، چروکیده و لزج می شود. گاهی علائم بیماری به صورت لکه ی سیاه در سطح جانبی میوه باقی می ماند. چنانچه آلودگی در آخر فصل اتفاق بیفتد، غالباً فقط پوست سبز میوه علائم بیماری را نشان می دهد .

عامل بیماری :

عامل بیماری پوسیدگی مغز گردو، باکتری Xanthomonas juglandis می باشد. باکتری میله ای شکل به اندازه 1.5 ×0.4 میکرون بوده که دارای یک تاژک در یک قطب است. باکتری از نوع گرم منفی می باشد. دو تا سه روز پس از کشت در محیط کشت مصنوعی Nutrient Agar کلنی های آن به رنگ زرد تشکیل می شوند.

زیست شناسی :

عامل بیماری پوسیدگی مغز گردو زمستان را در روی برگ و میوه های آلود در خاک و یا روی درخت در داخل جوانه ها سپری می کند. باکتری در بهار از طریق باران و حشرات بر روی برگها ، گلها و میوه های جوان گردو انتقال یافته و سبب آلودگی می شود. مناسبترین درجه حرارت برای رشد باکتری بین 30تا 40 درجه سانتی گراد است. وجود بارندگی و رطوبت در بهار نقش مهمی در توسعه ی بیماری دارد.

کنترل :

برای کنترل بیماری می توان از سموم مسی استفاده نمود. سمپاشی در دو مرحله توصیه می شود. نوبت اول قبل از باز شدن جوانه ها با کوپراویت به نسبت چهار در هزار و نوبت دوم پس از مرحله ی گلدهی به نسبت سه در هزار می باشد. شاخ و برگ بعضی از ارقام گردو نسبت به سموم مسی حساس بوده ، ممکن است سوختگی در آنها ایجاد شود.

 

 

بیماری شانکر باکتریایی گردو

علائم

روی برگها لکه های مایل به سیاه کوچک ظاهر شده که به شکل گرد تا زاویه دار هستند. لکه های مشابهی ممکن هست روی شاخه ها هم ظاهر شود. روی میوه لکه های سیاهرنگ کوچکی در کنار گلگاه ظاهر شود.گسترش لکه ها روی میوه سبب می شود که تمام پوست خارجی میوه پوسیده گردد.

باکتری به مغز گردو حمله می کند , نفوذ کرده و باعث لزج , سیاه و چروکیده شدن ان می گردد.

روی جوانه ها و گلها نیز لکه های سیاه رنگی تشکیل می شود.

عامل بیماری

Xanthomoas arboricola pv.juglandisn

باکتری گرم منفی است و دارای یک تاژک قطبی است. زمستان گذرانی در جوانه ها و گلهای نر خشک شده می باشد.در بهار باکتری توسط باد و باران پخش شده  و موجب الودگی می گردد.رطوبت در توسعه بیماری نقش مهمی دارد.

مبارزه

-  استفاده از ارقام مقاوم

سم پاشی با سموم مسی  وبا انتی بیوتیک های مناسب

.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

با سلام
علم را با خود به این دنیا نیاوردم و با خود نیز به گور نخواهم برد. علم را آموخته ایم تا به دیگران آموزش دهیم تا نسل به نسل بچرخد و تکمیل شود .
ما را در این امر همراهی کنید

مهندس علی جعفری
كارشناس ارشد كشاورزی
Telegeram.me/agronomic
09123882737
نظر سنجی
نظرتان در مورد وبلاگ و مطالب موجود چیست؟




صفحات جانبی
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب