تبلیغات
..... مهندسان ایرانی .....

..... مهندسان ایرانی .....
واردات و توزیع نهاده های کشاورزی ( کود - سم - بذر - سمپاش ) 

راهنمای تهیه محلول غذایی برای کشت هیدروپونیک

(خصوصیات یک محلول غذایی مناسب)

فرمول های غذایی متعددی برای کشت هیدروپونیک وجود دارد. برای رشد گیاهان در کشت هیدروپونیک باید مقدار عناصر مختلف در یک رنج مشخص حفظ شوند که این کار نیاز به آزمایش مرتب محلول غذایی دارد. در کشت هیدروپونیک اشتباهات را به سختی می توان جبران کرد زیرا در این روش هر عنصر اثر خود را به سرعت نمایان می کند. بنابراین باید دقت زیادی در انتخاب یا ساخت محلول غذایی بکار برد.

 

فرمولهای محلول غذایی:

 

فرمولهای محلول غذایی هوگلند

محلول مادر (پایه) Stock          میزان کاربرد  ml/l

محلول 1

پتاسیم دی هیدروژن فسفات      1

نیترات پتاسیم        5

نیترات کلسیم        5

سولفات منیزیم       2

محلول 2

فسفات دی هیدروژن آمونیوم      1

نیترات پت اسیم     6

نیترات کلسیم        4

سولفات منیزیم       2

ریز مغذیهای محلول پایه

اسید بوریک 86/2

کلرید منگنز 81/1

سولفات روی 22/0

سولفات 08/0

اسید مولیبدات 02/0

آهن

برای محلول شماره 1:    5/0 درصد سیترات آمونیوم آهن

برای محلول شماره 2:    5/0 کلات آهن       

 

برخی دیگر از فرمولهای غذایی

محلول Knop منبع mg/l یا (g/l)

KNO3        0/2

Ca(NO3)2          0/8

NH2PO4   0/2

MgSO4 . 7H2O          0/2

FePO4       0/1

 

محلول هوگلند و اشنایدر

KNO3        0/31

Ca(NO3)2          0/82

MgSO4 . 7H2O 0/49

KH2PO4   0/136

 

تارتارات فریک     1mg/l  در 5/0 درصد محلول ترلیز Trelease

KNO3        0/683

NH4)2SO4)       0/0679

KH2PO4   0/3468

K2HPO4   0/01233

CaCL2       0/4373

MgSO4  . 7H2O         0/4373

FeSO4  . 7H2O           0/00278

 

محلول Crone

منبع   a       b       c

KNO3        1       0/75          0/75

Ca3(PO4)2        0/25          0/25          0/25

CaSO4  . 2H2O          0/25          0/25          0/50

Fe3(PO4)2  . 8H2O   0/25          0/25          0/25

MgSO4  . 7H2O         0/25          0/25          0/50

 

برخی فرمولهای غذایی تولید تجاری سبزیجات

 میزان (g) در 100 گالن آب

منبع   Johnson   Jensen      Larson      Cooper

نیترات پتاسیم        95     77     67     221

فسفات منو پتاسیم           54     103   -        99

سولفات منیزیم پتاسیم     -        -        167   -

سولفات پتاسیم               -        -        130   -

نیترات کلسیم        173   189   360   380

سولفات منیزیم       95     187   -        194

اسید فسفریک         75%          -        -        40

آهن کلات             9    6/9    12   30

اسید بوریک    0/5          1       2/2    0/6

سولفات مس          0/01 -        0/5    0/15

کلرید مس             -    0/05     -        -

سولفات منگنز        0/3    0/9    1/5    2/3

سولفات روی          0/4    0/15 0/5    0/17

اسید مولیبدیک      0/005         0/02 0/04 -

مولیبدات آمونیوم             -        -        -        0/14

 

    گونه های مختلف در ابتدای رشد احتیاج به اصلاح در ترکیب محلول غذایی دارند. بعضی از محصولات نسبت به دیگر محصولات حساسیت بیشتری دارند. بنابراین، امکان دارد فرمولی که برای یک محصول خوب کار می کند، برای گیاه دیگر مناسب نباشد. جهت مشاوره در این رابطه با 09141781640 تماس بگیرید.

.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

با سلام
علم را با خود به این دنیا نیاوردم و با خود نیز به گور نخواهم برد. علم را آموخته ایم تا به دیگران آموزش دهیم تا نسل به نسل بچرخد و تکمیل شود .
ما را در این امر همراهی کنید

مهندس علی جعفری
كارشناس ارشد كشاورزی
Telegeram.me/agronomic
09123882737
نظر سنجی
نظرتان در مورد وبلاگ و مطالب موجود چیست؟




صفحات جانبی
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب